В началото на юли беше проведен уъркшоп в рамките на проекта „Green Opportunity“, съфинансиран по програмата Еразъм +. В срещнатата участваха партньорите от България – Браншова асоциация „Полимери“ и сдружение „Включи се и ти“, от Гърция – Liofyllo, и от Хърватия – More Coaching, както и младежки работници и доброволци.

Основната цел на уъркшопа беше всяка страна да сподели добри практики, свързани с кръговата икономика. Партньорите представиха интересни и иновативни практики, инициативи и предприятия, които насърчават устойчивостта и зеленото мислене.
Браншова асоциация „Полимери“ представи пред своите партньори някои от най-добрите практики в България, свързани с кръговата икономика, като СЛАМка, Капачки за бъдеще, CUPFFEE и други. Също така, сподели свои собствени инициативи, водени от загрижеността към природата и вярата в по-зелено бъдеще.

Участниците в уъркшопа посетиха интерактивния образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, чиято цел е да обучава подрастващите и младите хора за ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазването на околната среда от заплахите на съвремието.

Категория: